Kolonya Nasıl Yapılır?

Kolonya Nasıl Yapılır?

Kolonya Nasıl Yapılır?

Çoğu kişinin sıcak ve bunaltıcı yaz günlerinde serinlemek ve aynı zamanda mikroplardan korunmak için tercih ettiği hoş kokulara sahip kolonya, aynı zamanda sevdiğiniz kişilere bu ferahlığı ve temizliği hediye edebileceğiniz keyifli bir üründür. Eyüp Sabri Tuncer, doğada bulunan birbirinden farklı güzel kokuyu, kişilerin zihinlerinde eşsiz tatlar bırakan mis kokulu kolonyalara dönüştürerek keyifli ambalajlarla beğeninize sunmuştur. Doğada bulunan birbirinden farklı koku ve tattaki meyvenin sizi ferahlatacak kolonyalara dönüşmesi ise pek çok kişinin aklına kolonya nasıl yapılıyor sorusunu getirebilir. Doğada bulunan eşsiz kokuların teninizde en güzel kokuları bırakan kolonyaya dönüşmesi sanıldığı kadar zor değildir. Kolonya üretimi sırasında kullanılan maddeler etil alkol, su ve esans bazlı sıvılardan oluşur. Kolonyaların asıl ham maddesini etil alkol oluşturur. Harika kokularıyla sizde farklı duygular uyandıran kokunun asıl kaynağı ise kullanılan esans bazlı sıvılardır. Kolonya üretimi nasıl yapılır sorusunun cevabı ise aslında hacimce kullanılan alkol miktarında saklı. İlk önce alkol ve suyun iyice karıştırılması ve ardından esansın ilave edilmesiyle elde edilen karışım kolonya oluyor. Kolonyanın esansına ve özelliklerine göre alkol oranı farklılık gösterebilir. Kolonya üretimi özenle tamamlandıktan sonra pet veya cam şişelere doldurularak farklı gramajlarda, kullanıcılarıyla buluşmak üzere internet sayfasında ve raflarda yerini alır. Son olarak kokuların hissettirdiği eşsiz duygular Eyüp Sabri Tuncer tarafından şişenin üzerine resmedilir. Bunun yanında marka tarafından özel olarak üretilmiş kutularda sunulan birden fazla çeşitteki mini kolonya seti, sevdiklerinizle bu özel kokuları paylaşabilmek için güzel bir hediye seçeneği olabilir.

Kolonya Kullanımı

Kullanımı oldukça eskiye dayanan kolonyalar hem kişilerin güzel kokularla ferahlayıp serinlemesi hem de el temizliğini sağlayabilmesi için oldukça önemlidir. Eyüp Sabri Tuncer tarafından özel boyutlarda üretilen cep kolonyası çeşitleriyle bu ferahlığı ve temizliği gittiğiniz her yere yanınızda götürmeniz oldukça mümkün. Böylece etraftaki zararlı mikroplardan korunabildiğiniz gibi bunaldığınızda veya ferahlamak istediğinizde size cebiniz kadar uzaklıkta olan cep kolonyanıza anında ulaşabilirsiniz. Kullanım alanı bu kadar geniş olan ve kişilere farklı kokularla çeşitli duygular yaşatan kolonyalar, üretiminde kullanılan esanslar sayesinde güzel kokuları sizle buluşturur. Kolonya dendiğinde çoğu kişinin aklına ilk önce keskin ve ferahlatıcı kokusuyla limon kolonyası gelir. Evlerde, iş yerlerinde veya lokantalar gibi pek çok yerde rastlayabileceğiniz limon kolonyaları 80 derece alkol ihtiva ettiklerinden aynı zamanda iyi birer dezenfektandır. Limon kolonyası haricinde farklı esansların kullanıldığı kolonyalar ise meyvemsi, çiçeksi veya değişik bitkilerin kokularıyla size farklı seçenekler sunar. Modunuza veya sevdiğiniz meyve ve çiçeklere göre seçeceğiniz kolonyalar bulunduğunuz anı daha da güzel bir hale dönüştürebilir. Örneğin okyanus kolonyası size okyanus ferahlığı sunarken zeytin kolonyası doğanın tüm güzelliğini ve dinginliğini hatırlatabilir. Mandalina kolonyası size meyve şöleni sunarken gül kolonyası ile gül bahçelerinde dolaşıyormuşçasına bir hisse kapılabilirsiniz. Amber kokusu nasıl diye merak edenlere mistik duygular yaşatmasıyla bilinir ve içinde bulunduğunuz an’a anlam katacaktır diyebiliriz. Sizde farklı hissiyatlar, tatlar ve anılar bırakacak olan birbirinden farklı kolonyalar arasından kendinize en uygun olanları seçerek keyifle kullanabilirsiniz.

Doğal Esintileri Taşıyan Kolonya Çeşitleri

Hemen hemen pek çok üründe olduğu gibi kolonyalarda da doğallık aranan özellikler arasında yer alır. Eyüp Sabri Tuncer tarafından doğada bulunan birbirinden farklı koku, bir kolonya şişesi uzaklığında sizlere sunulmuştur. Yapısında doğal esintiler bulunduran çam kolonyası sizi geniş ve çamlarla dolu bir ormanda keyifli bir yürüyüşe çıkarabilir. Doğal esintilerin yer aldığı yeşil çay kolonyası ise buharlaşmasından itibaren size serinlik hissiyatını sunar. Doğal esintileri taşıyan ve ferahlık sunan bu kolonyaları hemen hemen pek çok kişi rahatlıkla kullanabilir. Ağaç veya okyanus esintileri, kolonyaların daha ferah bir kokuya sahip olmasını sağlar. Böylece ağır veya şekerli kokulardan pek hoşlanmayan kişiler için bu tarz kolonyalar vazgeçilmez olacaktır. Dışarıda ellerinizi kirli hissettiğinizde, sıcaklarda ferahlamak istediğinizde veya güzel kokmak istediğinizde doğal esintilerle sizin için özel olarak tasarlanmış kolonyalar imdadınıza yetişecektir. Dikkat çekici ambalaj ve gramajlarıyla da çeşitli istek ve ihtiyaçlarınıza cevap vermeye çalışacaktır. Eğer çok fazla kolonya kullanan biriyseniz bidon kolonyalarını tercih edebilirsiniz. Eğer her an cebinizde taşıyabileceğiniz veya küçük çantalarınızda yer kaplamadan taşıyabileceğiniz bir kolonya istiyorsanız o zaman cep boy kolonyaları tercih edebilirsiniz. Her kolonyanın içeriğine ve bıraktığı etkiye uygun olarak özenle tasarlanmış ambalajlar göz zevkinize de hitap edecektir. Sprey olarak da tercih edebileceğiniz kolonyalar size kullanım kolaylığı sağlamak için hazırlanmıştır. Eğer yoğun bir kullanım tercih etmiyorsanız o zaman sprey kolonyalar oldukça işinize yarayacaktır. Erkek kolonya severlere özel olarak üretilmiş bir başka kolonya çeşidi ise tıraş kolonyalarıdır. Cam şişeleri ve keyifli tasarımlarıyla tıraş sonrasında ferahlamanıza ve güzel kokularla buluşmanıza yardımcı olur. Çok sık hediye alan birisiyseniz 16 ml’lik kolonyaların yer aldığı hediyelik kutular ise doğum günü, bayram veya özel günlerde sevdiklerinize sunabileceğiniz güzel bir hediye seçeneği olacaktır.

Birbirinden Güzel Bitki ve Çiçek Kolonyaları

Limon kolonyasının yanı sıra tercih edilen kolonya türlerinden birisi de meyvemsi ve çiçeksi kokulardır.  Mor dış ambalajıyla dikkatleri üzerine çeken lavanta kolonyası ve ferahlatıcı kokusuyla yasemin kolonyası çiçek kokusunu sevenler tarafından tercih edilebilir. Lavantanın kokusuyla Akdeniz sokaklarında bir gezintiye çıkacak ve yaseminin hafif kokusuyla kendinizi çiçeklerin ferahlatıcı kokusuna bırakabilirsiniz. Yeşil ve sarı renklerin kullanıldığı ambalajıyla dikkatleri üzerine çeken Ayvalık zeytin çiçeği kolonyası size Ege’nin sıcaklığını yaşatabilir. 400 ml, 150 ml ve 5 litrelik seçeneğiyle Ayvalık zeytin çiçeği kolonyasının keyfini farklı gramajlarla çıkarabilirsiniz. Eğer çok sık kolonya kullanan biriyseniz koruyucu kapağıyla sizin için özel olarak tasarlanmış 5 litrelik zeytin çiçeği kolonyasını kullanabilirsiniz. Sprey şeklinde veya dökmeli olarak karşınıza çıkan şişeler, aynı zamanda tekrar kullanılabilir özellikte olduğu için kolonyanız bittiğinde 5 litrelik şişeden ilave yapabilirsiniz. 5 litrelik kolonyalar, şişelerinizin tekrar kullanılması için de olanak sağlar. Eyüp Sabri Tuncer tarafından özenle ve kaliteli malzemelerle hazırlanmış bu kolonya şişeleri oldukça sağlam olduğundan hiç düşünmeden tekrar tekrar kullanabilirsiniz. Zeytin çiçeği kolonyasının yanı sıra pek çok kişinin tercih ettiği kolonyalar arasında Japon kiraz çiçeği kolonyası da yer almaktadır. 150, 400 ve 5 litrelik seçenekleriyle sunulan Japon çiçeği kolonyası baharın tüm enerjisini size hissettirebilir. Kiraz çiçekleriyle süslü bir bahçede dolaşmak isteyenler için özenle hazırlanmış Japon kiraz çiçeği  kolonyaları Eyüp Sabri Tuncer’in web sitesine sizleri bekliyor!

Etiketler: Kolonya Nasıl Yapılır?
Mayıs 30, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR