Doğru Sabun Seçimi

Doğru Sabun Seçimi

Doğru Sabun Seçimi

Sabun seçimi konusunda birçok şey söylenir. PH değeri, sabunun alerjik reaksiyona sebep olmaması, sivilcelere iyi gelen sabun gibi piyasada bu konuda oldukça fazla sabun çeşidi vardır. Peki, doğru sabun nasıl seçilir? Nelere dikkat etmek gerekir? Özellikle cilt tipi ve cildin dermatolojik özellikleri sabun seçme sırasındaki iki önemli kriterdir. Sabunun en önemli özelliği cildi yağlardan arındırarak temiz bir cilde sahip olmayı garantilemektir. Bununla birlikte cildin bir miktar yağ oranına ihtiyacı olduğu da gerçektir. Turunçgiller, kiraz, amber, lavanta gibi kokuların aroma olarak kullanıldığı zeytinyağlı sabun gibi doğal ürünlerin yoğunlukta olduğu sabun çeşitlerinin cilde faydası tartışılmaz. Ancak cilt tipine göre ürün tercihi yapmak alerjinin ve cildin tahriş olması gibi olası sıkıntıların da önüne geçer.

Eyüp Sabri Tuncer ailesi, geniş ürün çeşitleriyle müşterilerinin cilt tipine uygun ürünler sunmayı hedefler. Hangi sabun neye iyi gelir? konusunda kanıtlanmış faydaya dayanılarak oluşturulan verileri kullanıcılarıyla cömertçe paylaşma konusunda da özenlidir. Hassas çalışmalar sonucunda üretilen kimyasal bileşenlerin bir araya gelmesiyle katı kalıp sabunların yanında organik sıvı el sabunu gibi formlar da kullanıcı beklentileri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Bunun yanında köpük sabun üretimine geçerken köpük sabun sağlıklı mı? sorusuna cevap olarak hem içerik hem de üretim tekniği düşünüldüğünde evet denilebilir.

Sabun Çeşitleri

Tek bir sabun çeşidi yerine sıvı, katı, köpük organik ve mutfak sabunu gibi alana ve kullanıma özel çözümler sunulur. Bununla birlikte katı sabun kategorisini de cilt tipi ve beklentilerine özel doğal ürünlerle birleştirerek maksimum fayda kullanıcılarla buluşturulur. Sabun ne işe yarar? sorusunun cevabı, sabunun özelliklerine ve üretim malzemesine göre değişse de bu soruya genel bir cevap vermek gerekirse ilk amacı hijyen sağlamak ve temizlik ihtiyacının karşılanmasıdır. Bununla birlikte temizlerken cildi beslemesi, aknelerin azaltılmasına yardımcı olması, cildin PH dengesini koruması iyi bir sabundan beklenen özelliklerdir. Yüz yıkama sabunu ve diğer sabunların bileşiminde yer alan malzemenin yüksek kalitede olması da üründen hedeflenen sonuca daha hızlı ve sağlıklı biçimde erişilmesini sağlar.

Bitkilerin Cilt Temizliğindeki Büyüleyici Etkisi

Doğadaki her şeyin iyileştirici etkisi olduğu herkes tarafından bilinir. Lavanta sabunu bu kategorinin en çok bilinen sabunlarındandır. %100 doğal zeytinyağı içeriği cildi temizlerken aynı zamanda cildin nem dengesini de korur. 500 ml’lik ambalajlarda kullanıma sunulan ürünün sıvı sabun formu kullanım kolaylığı sağlar. Tüm cilt tiplerine uygun olması ise sabunun diğer bir avantajıdır. Ürün, lavantanın ferahlatıcı kokusunu doğal zeytinyağı formülüyle birleştirerek kullanım alanlarına da ferah bir koku verir. Formülünde bulunan zeytinyağı cildi nemlendirirken, lavanta müthiş kokusuyla birlikte cildin yumuşaklığına katkı sağlar. Bunun yanında zeytinyağı doğal bitkilerle birlikte kullanıldığında sabunun özelliğine değer katmasının yanında zeytinyağı sabunu tek başına da oldukça kıymetlidir.

Zeytinyağının etkin olduğu sabunda gliserin, Hint yağı, sodyum, sodyum klorür, meyve yağı gibi birçok bileşenin bir arada kullanılması sabunun performansında etkin rol oynar. Sıvı el sabunu olarak tasarlanmış olmasıysa hem pratik kullanım hem de hijyeni garantiler.         Eyüp Sabri Tuncer, kaliteden ödün vermeyen üretim anlayışıyla yürüttüğü üretim faaliyetlerinde paraben, petrol ürünleri gibi insan sağlığına zararlı maddeleri kullanmaz. Sabun nelerden yapılır? sorusuna gelince, her çeşit bitkisel ya da hayvansal yağdan sabun yapılır demek doğru olur. İyi sabun üretmenin püf noktası ise uygun karışımların bir arada kullanılmasıdır.

Doğru Sabun Seçiminin Önemi

Ekolojik dengenin bozulması, şehir hayatı derken birçok faktör cildin dışardan bakım almasını gerektirir. Cilt temizliğinde kullanılan sabunlar cilt bakımının ilk ayağını oluşturur. Doğru sabun ile birlikte doğru kozmetik ürünü kullanımı da cildin elastikiyetini ve nemini kaybetmeden normal yaşam döngüsüne paralel yaş almasını sağlar. Cildin neminde olduğu kadar yüz temizliğinde de aktif rol oynayan zeytinyağı, yüz temizleme sabunu kategorisinin ana hammaddelerinden biridir. Zeytinyağlı organik sıvı sabun, geleneksel yöntemlerle üretildiği için özünü kaybetmez. İçeriğinde %15 üzeri doğal zeytinyağı olmasıysa cildin pürüzsüz ve parlak görünmesini sağlayan ana nedenler arasında yer alır. Zeytinyağlı organik sıvı sabun, cildi derinlemesine temizlerken cildin yağ dengesini bozmaması, nemlendirmesi ve elastikiyetini koruması ürünün temel başarı kriterleri arasında yer alır. Organik sıvı sabun bu haliyle yüksek müşteri memnuniyetinin sağlanmasında önemli bir yere sahiptir.

Neden Doğru Sabun Seçmelisiniz?

Cildin parlak ve sağlıklı görünmesi, kişinin hem sosyal ilişkilerinde hem de kendini iyi hissetmesi için önemlidir. Cilt tiplerinin kuru, hassas, yağlı ve karma olarak sınıflandırıldığı düşünüldüğünde bazı sabunlar, tüm cilt tipleri için formüle edilirken bazı sabunlar ise cilt tipine özel içeriğe sahiptir. Özellikle kuru ve hassas ciltlerin sabun seçiminde dikkat etmesi gereken konulardan biri nemi tutan ve bitkisel içerikli sabunları tercih etmek olmalıdır.     Eyüp Sabri Tuncer lavanta, zeytin, limon, Kırkağaç kavunu ve amber gibi doğal aromaların zeytinyağı ile karışımında oluşan sabunları kullanıcılarının beğenisine sunmuştur. Ürünlerin optimum cilt beklentileri dikkat alınarak üretilmiş olması hem hassas hem de kuru ciltler için sabun kullanımını tercih edilebilir kılar.

Eyüp Sabri Tuncer Sabunlarını Neden Tercih Etmelisiniz?

Öncelikle, sabun üretimi yapılmadan önce uzun süreli bir AR-GE (araştırma geliştirme) çalışması ve piyasa analizleri yapılır. Laboratuvar denemeleri, mikrobiyolojik, paraben, gluten testleri gibi çeşitli testler yapılması akabinde kullanıcı anketlerini, ihtiyaç ve beklentilerini dikkate alarak geliştirilen sabunların kalite süreci de bir o kadar titizlikle yürütülür. Bazı kullanıcılar sabunları sadece el ya da yüz hijyeninde değil doğal yapısından dolayı saç yıkamada da kullanırlar. Eyüp Sabri Tuncer tarafından üretilen zeytinyağı özlü Saç sabunu formülasyonu, farklı saç tiplerinin beklentilerine cevap verecek şekilde üretilmiştir. Tüm ürünler aşağıdaki özelliklere sahiptir:

  • Güvenilir ve sürdürülebilir kalite
  • Her cilt tipine uygun sabun seçeneği
  • İçeriğinde paraben, gluten gibi zararlı içeriklerib ve petrol türevlerinin bulunmaması
  • İçeriğinde farklı bitki ve meyve aromalarının yer alması
  • El, yüz vücut sabunu gibi zengin ürün çeşitliliği
  • Sıvı, katı ve köpük sabun formunda sabun seçenekleri
  • Organik sabun seçeneği

Köpük sabun için de geçerli olan bu üretim özellikleri, ‘köpük sabun hijyenik mi’ sorusunu akıllara gelebilir. Köpük sabun, ileri teknoloji teknikleriyle üretilen ve açıldıktan sonra 36 ay raf ömrüne sahip bir sabun çeşididir. Köpük sabun faydaları arasında sayılabilecek en önemli özellik, düşük PH değeri, günlük temizlikte kullanılması ve cildin doğal dengesini koruyarak benzersiz bir arınma sağlarken aynı zamanda cildi nemlendirmesi, yumuşatması ve mükemmel bir bakım sağlamasıdır. Tüm cilt tiplerinde güvenle kullanılabilen Eyüp Sabri Tuncer köpük sabun çeşitleri, cilt ve doğa dostu şekilde üretlir ve kalite standartlarıyla tamamen uyumludur.

Etiketler: Doğru Sabun Seçimi
Mayıs 30, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR