Alerjen Ne Demektir?

sözlük/Solunum yoluyla, cilt temasıyla veya ağız yoluyla alınan; temas ettiği şekliyle vücudu harekete geçirerek çeşitli alerjik tepkilere neden olan maddelere alerjen denmektedir.

Solunum yoluyla, cilt temasıyla veya ağız yoluyla alınan; temas ettiği şekliyle vücudu harekete geçirerek çeşitli alerjik tepkilere neden olan maddelere alerjen denmektedir. Toz, ev tozu, polen, bazı gıda ürünleri, böcekler, parfüm başlıca alerjen grubuna girmektedir.

Farklı cilt tipleri kozmetik ürünlerine değişik reaksiyonlar verebilir. Cildin tahriş olması, döküntü, kaşıntı, kızarıklık, temas edilen alanın şişmesi kozmetikte en belirgin alerjik tepkilerdir. Özellikle cilt tipi hassas, kuru ve atopik olan kişilerin alerji yatkınlığı fazla olabilir. Ürünlerin içeriğinde bulunan bazı esanslar doğası gereği alerjen özelliktedir, markalar bu esansların kullanıldığı ürünlerin etiketlerinde alerjen olduğu bilgisine yer vermektedir. Atopik, hassas cilde sahip ve alerjik hassasiyeti olan kişiler, ürün etiketlerini okuyarak olası bir problemin önüne geçebilirler.

Eyüp Sabri Tuncer ürünleri, tüm müşterilerine hitap etmek açısından, alerjen testlerinden geçmektedir.

Etiketler: Alerjen
Mayıs 30, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR